De Krom B.V

Succesvolle e-learning met gamification voor De Krom

Voor De Krom hebben we een E-learning ontwikkeld die helpt om alle medewerkers het visitekaartje te laten zijn. Het is voor de medewerkers een mooie basis voor de toekomst, waarin alle nieuwe ontwikkelingen in een cursus aangeboden worden. Denk hierbij aan de energietransitie, hoe ze een goede medewerker zijn en hoe ze zich in de buitenruimte moeten gedragen.
Learning Management System
Animatie
E-learning
De-Krom-Bestratingen

Over De Krom B.V

De Krom is een familiebedrijf gevestigd in Etten-Leur en Eindhoven dat zich richt op bestratingen, riolering en grondwerk. Er ligt een nadruk op innovatie, digitalisering en efficiëntie om toonaangevend te blijven. De kennis uit samenwerkingen met collega’s en opdrachtgevers zijn waardevol voor de Krom.

Het Team

danny-bogers_elearning-specialist-development
Danny
Schermafbeelding 2023-10-12 om 09.59.01
Denise
louis-hector-animatie-Doingbetter
Louis

Het doel

Bij De Krom werken echte vakmensen die hun eigen mensen opleiden. Daarnaast zijn ze graag anders dan andere bedrijven. “Het doel is om de stratenmaker 2.0 te zijn en dit te blijven!”. Ieder personeelslid wordt vooraf gescreend, want elke medewerkers is het visitekaartje. Ieder personeelslid krijgt een “de Krom opvoeding” en hoort representatief te zijn.

De Krom wil E-learning jaarlijks inzetten om de medewerkers bij te scholen. Hierin zitten alle punten verwerkt die wij belangrijk vinden en hoe men zich dienstbaar opstelt in de openbare ruimte.

Ook voor nieuwe medewerkers zal de E-learning helpen om de juiste De Krom eigenschappen te leren.

Wat we hebben opgeleverd

Instructional design
We mochten voor de Krom Bestratingen BV een introductiemodule maken mét gamification. De Krom heeft mensen in dienst voor verschillende functies met verschillende niveaus. Voor iedereen moet de cursus even duidelijk en behapbaar zijn.

Digitale leeromgeving
In samenwerking met Purple Mountain hebben we een E-learning omgeving opgeleverd, waarin alle medewerkers op een leuke en interactieve manier kunnen deelnemen. Het is voor de medewerkers een mooie basis voor de toekomst, waarin alle nieuwe ontwikkelingen in een cursus aangeboden worden.

Wij hebben ondersteund bij de vormgeving, implementatie van de cursus en de ontwikkeling van het certificaat. Daarnaast hebben wij ons gefocust op de ontwikkeling van een storyboard en de cursus.

Gamification
De cursus is opgebouwd als een game, ofwel gamification. Hierbij lijkt het voor de cursist alsof zij een spel spelen, terwijl ze eigenlijk gewoon aan het leren zijn. Daardoor blijft het interessant en verdwijnt de aandacht minder snel dan bij grote stukken tekst. We hebben bij deze cursus gebruikt gemaakt van animaties, illustraties en veel interactieve leeroplossingen zoals drag & drops en hotspots.

Binnen de game hebben we verschillende interacties ontwikkeld. Eén interactie is de drag en drop. Hierbij sleept de cursist de items van de ene naar de andere plek. Wanneer de juiste steen op de juiste plek geplaatst is, opent er een pop-up met informatie. Drag en Drop hebben we ook gebruikt voor een oefening waarbij men zich moet aankleden voor het werk, inclusief de juiste Persoonlijke Beschermings Middelen (PBM’s). Gedurende de e-learning kun je punten verdienen en de look & feel van de cursus geeft je echt het gamegevoel.

Inzetbaarheid
Deze cursus is ideaal om alle nieuwe medewerkers kennis te laten maken met wie de Krom is en welke (huis)regels zij hanteren.  De E-learning kan ook zeker dienen als opfriscursus voor huidige medewerkers.

Het resultaat

Na de oplevering wordt het platform goed gebruikt. Er worden opfriscursussen aangemaakt voor bestaande medewerkers en de nieuwe collega’s krijgen ook een cursus over de principes en bedrijfswaarden. De cursussen in een game worden goed ontvangen door de cursisten. Men vindt het vele malen prettiger dan het lezen van een instructie op papier. En de informatie blijft nog beter hangen ook.

Meer succesverhalen

eit
Copywriting
UX design
Project Management
Learning Management System
momentive
UX design
Instructional Design
E-learning
Learning Management System
specsavers
Video
Fotografie
Instructional Design
E-learning
Learning Management System