podcast E-learning Goats

In de podcast E-Learning GOATS duiken Theo Ybema en Danny Bogers, diep in de wereld van e-learning. Ze verkennen technologieën waarmee je inspirerende leerervaringen kunt ontwerpen voor medewerkers, klanten en studenten. Daarbij delen ze de methodes die ze zelf toepassen, de tools die ze aanbevelen, en de laatste trends in ons dynamische werkveld.
DALL·E 2023-10-20 12.49.19 - 3D animation of two goats with sunglasses and leather jackets, podcasting in a studio. The scene takes heavy inspiration from film noir and eighties g

Aflevering 12
Toetsen met multimedia

Deze aflevering staat volledig in het teken van toetsing binnen het onderwijs en e-learning, met een diepgaande blik op zowel traditionele als moderne toetsmethoden.
Nieuw!

Aflevering 11
Voice-over en Presentatie

In deze aflevering verkennen Theo en Danny, samen met hun speciale gast Marlies van Lier, de kunst van voice-over en presenteren. Marlies is een ervaren voice-over en presentatrice, bekend om haar frisse en energieke aanpak op het podium, voor de camera, en achter de microfoon. Marlies weet zich altijd te verbinden met haar publiek en emotie in haar verhalen te brengen. Dat maakt haar tot een ideale gast om de nuances van effectief presenteren en voice-over werk te bespreken.

Aflevering 10
Explanimations

In deze speciale aflevering duiken we in de wereld van animatie en explanimations. Samen met speciale gast Louis Hector bespreken Danny en Theo hoe krachtige en creatieve animaties het leren kunnen versterken.

Aflevering 9
Storytelling

In deze aflevering bespreken Theo en Danny waarom je als e-learning ontwikkelaar storytelling zou moeten toepassen in je werk. Theo laat de AI-stemmen van ElevenLabs en Articulate horen en Danny geeft er zijn ongefilterde mening over. Naar aanleiding van het nieuws van deze week over Sora, Unity en Skybox filosoferen de heren verder over de impact van AI op e-learning.

Aflevering 8
MoodleMoot & Meta Quest 3

In deze aflevering gaan Danny en Theo in gesprek met gast Michael Zwanenburg. Michael is aanwezig geweest bij de MoodleMoot in Dordrecht en vertelt over zijn ervaringen. Verder laat Theo zijn nieuwe gadget zien; de Meta Quest 3. De belangen en kansen van virtual reality (VR), augmented reality (AR), en mixed reality (MR) in de e-learning wereld worden uitgebreid besproken. De VR beelden van dit onderdeel zijn ook te zien op het Youtube kanaal van de GOATS.

Aflevering 7
Softskills

In deze aflevering bespreken Theo en Danny de manieren waarop gespreksvaardigheden en leiderschapstraining ondersteund kan worden met vormen van technologie. Verder komt Apple's Vision Pro ter sprake. Theo legt uit wat een GPT is en Danny verklaart waarom Moodle een van de meest gebruikte LMS-en ter wereld is.

Aflevering 6
Reinforcement

In deze aflevering bespreken Danny en Theo het laatste nieuws, onder andere de ontwikkelingen bij Articulate. Danny vraag zich af hoe we meer uit de data analytics kunnen halen. Theo vertelt over de manieren die we hebben om e-learning beter te laten beklijven.

Aflevering 5
Serious Games & Gamification

In deze extra lange aflevering gaan Danny en Theo met Daan Groen in gesprek over Serious Games en Gamification.Daan heeft 15 jaar ervaring op dit gebied en legt uit hoe je Serious Games kunt inzetten op verschillende vraagstukken rondom leren en motiveren.

Aflevering 4
GPT-Trainer & Animatie

Danny en Theo hebben een tool getest waarmee je een chatbot kunt integreren in je e-learning. Danny legt uit waarom metadata belangrijk zijn in een LMS en Theo vertelt over de manieren waarop je animatie kunt toepassen in e-learning.

Aflevering 3
Vyond & Leertheorieën

In deze aflevering bespreken Theo en Danny welke leertheorieën ze in de praktijk toepassen. Danny legt uit hoe een marktconsultatie helpt bij het aanschaffen van een LMS en als tool van de week bespreken ze de ins en outs van het animatieprogramma Vyond.

Aflevering 2
Learning Management Today, Articulate Rise & Microlearning

In deze aflevering bespreken Theo en Danny hun ervaringen en observaties op het gebied van leren en ontwikkelen. Ze introduceren de rubriek "Learning Management Today", waarin de focus ligt op het belang en de toepassing van Learning Management Systems (LMS). Hiernaast legt Danny uit wat de kernfuncties van een LMS zijn en waarom organisaties ervoor kiezen om deze systemen te implementeren.

Aflevering 1
Even Voorstellen, AI & Adobe Captivate

Welkom bij de allereerste aflevering van deze podcast! In deze aflevering hebben Theo en Danny het over de nieuwste versie van Adobe Captivate, een programma om interactieve en boeiende leermodules te maken. Het hoofdonderwerp van deze week: hoe kunstmatige intelligentie (AI) het leren kan verrijken. Ze bespreken enkele interessante voorbeelden van AI-toepassingen in het onderwijs, zoals ChatGPT en Midjourney, en ze geven hun mening over de juridische en creatieve uitdagingen die AI met zich meebrengt.