Zoetis

Jarenlang hebben we samen met Zoetis online leren belangrijk gemaakt

Wij hebben een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van de online leeromgeving van Zoetis: The Learning Zone. Over een periode van 7 jaar hebben we samen online leren op de kaart gezet binnen Zoetis. Tijdens deze samenwerking hebben we onze kennis, overtuigingskracht en reislust naar een hoger niveau getild.
 • E-learning
 • Instructional Design
 • Learning Management System
 • Micro learnings
 • Project Management
 • Video
zoetis-elearning-ontwikkelen

Over Zoetis

Zoetis is een internationaal diergezondheidsbedrijf dat zich erop toelegt om haar klanten en hun bedrijven op steeds betere manieren te ondersteunen. Met ruim 60 jaar ervaring, leveren ze hoogwaardige geneesmiddelen, vaccins, ondersteuning en educatie. Ze werken er iedere dag aan om de uitdagingen waar de mensen die dieren houden en verzorgen in de praktijk mee te maken krijgen, beter te begrijpen en aan te pakken, op manieren die voor hen echt relevant zijn. Zoetis heeft ruim 11.000 medewerkers in ruim 45 landen.

Het Team

danny-bogers_elearning-specialist-development
Danny
Schermafbeelding 2023-10-12 om 09.59.01
Denise

Het doel

Binnen de organisatie zijn kennis en innovatie belangrijke thema’s. Door de inzet van een online leerplatform kan die kennis worden overgedragen. De uitdaging zit ook in de gebruiksvriendelijkheid van de functionaliteiten, onderhoud en de e-learning onder de aandacht brengen.

Wat we hebben opgeleverd

Tijdens deze jarenlange samenwerking hebben we allerlei verschillende diensten geleverd.

Functionaliteiten
We adviseerden over het gebruik van functionaliteiten. Voor verschillende doeleinden en doelgroepen hebben we functionaliteiten ontwikkeld. Soms werkte een interactieve module en de andere keer was het belangrijk om specifieke kennis toe te lichten in de vorm van een explainer.

Ontwikkeling trainingsmateriaal
Hier volgen voorbeelden van trainingsmateriaal dat we ontwikkeld hebben:

 • klant contact trainingen
 • introductiemodules van nieuwe producten (meertalig)
 • softwaresimulaties
 • cursusinformatiepagina’s
 • rapportages aanmaak en opmaak
 • online aanvraagformulier voor doorgeven aanpassingen in cursussen

Leveren ondersteuning bij het oplossen van issues
Waar techniek wordt ingezet, is onderhoud nodig. Ook bij e-learning is dat het geval. Gebruikers kunnen hinder ondervinden van een technische bug, maar het kan ook zijn dat informatie ingehaald wordt door de tijd. Dan is er ook ondersteuning nodig om het te vernieuwen. Voor allerlei verschillende issues hebben we de ondersteuning verleend.

Promoten
Zonder gebruikers heeft een leeromgeving natuurlijk geen zin. Daarom mochten we Zoetis ook ondersteunen bij de interne promotie van ‘The Learning Zone’. Hiervoor hebben we verschillende filmpjes, infographics, posters en trainingen gemaakt die het belang, de plek en de inhoud van de leeromgeving overbrengen.

Het resultaat

Het resultaat van de samenwerking kunnen we vanuit verschillende hoeken bekijken. Voor de funfactor kijken we vooral terug op een leerzame reis met de klant. En dan kom je nog eens ergens.

Hoofdsteden in Europa
Zo waren we erbij in Dublin, Parijs, Berlijn, Brussel en Rome om online leren op de kaart te zetten, tips & tricks te delen en men te vertellen dat online leren heel leuk is.

Schotland
We zijn afgereisd naar een veearts in Schotland om beelden te schieten voor een klantcontact-training.

Parijs
We waren in Parijs bij de e-learning expo om de ontwikkeltool voor Zoetis te kiezen. We hebben allerlei e-learning modules gemaakt over uiteenlopende onderwerpen in verschillende talen en uitgerold waar ruim 11.000 medewerkers toegang tot hebben in 45 landen.

Warme familie
In deze zeven jaar hebben we veel bereikt, samen met onze L&D collega’s van Zoetis. We hebben fantastische professionals en mooie mensen ontmoet. Een biertje in de Ierse Pub, of dineren in Rome met het team illustreert wel hoe warm deze Zoetis-familie is.

Facts & Figures

0
jaar
LMS-ondersteuning en E-learning ontwikkeling
0
+ medewerkers
E-learning uitgerold
5/5
Waardering

Impressie

Meer succesverhalen

No results found.