EIT Digital

Doing Better migreert ruim 100 cursussen voor EIT Digital

Voor een migratie van het ene LMS (SAKAI) naar het andere LMS (Moodle) is specifieke kennis nodig. Kennis van beide LMS-omgevingen en ervaring in het migreren zelf. Voor deze intensieve opdracht heeft onze ervaring en kennis van beide LMS-omgevingen de doorslag gegeven.
Copywriting
UX design
Project Management
Learning Management System
eit

Over EIT Digital

We hebben de opdracht aangenomen van MHASMO, waardoor we feitelijk onderaannemer waren. Want de klant van de klant was EIT Digital.

Het Team

dolores_bijl-doing-better-300x300
Dolores Bijl
danny-bogers_elearning-specialist-development
Danny
Schermafbeelding 2023-10-12 om 09.59.01
Denise

Het doel

Het doel was vrij helder, namelijk 100 cursussen migreren.

Wat we hebben opgeleverd

Op het eerste oog lijkt het een rechttoe rechtaan opdracht. Klopt, want het aantal cursussen is bepaald op 100. Maar daar begint de uitdaging. De omgevingen verschillen op details met elkaar, waardoor we op een creatieve manier invulling moesten geven aan de juiste inrichting in het nieuwe LMS, Moodle. De cursusstructuren zijn door ons herzien, met het behoud van de functionaliteiten in elke cursus.

De cursussen bestonden uit PDF’s, video’s, quizzen en inleveropdrachten. Tijdens deze opdracht hebben we ook trainingen verzorgd aan de stakeholders in Amsterdam en Helsinki. We hebben hierbij onder andere docenten wegwijs gemaakt in Moodle en de bijbehorende functionaliteiten. Documentatie is als naslag gepubliceerd, zodat men altijd ter kan zien hoe de cursussen zijn ingericht.

Het resultaat

EIT Digital heeft een stabiel LMS die future-proof is. Daarnaast zijn de docenten die werken met het LMS getraind en zijn er handleidingen en tutorials geschreven. Met andere woorden EIT Digital is klaar voor de toekomst.

Impressie

Meer succesverhalen

momentive
UX design
Learning Management System
Instructional Design
E-learning
specsavers
Video
Fotografie
Learning Management System
Instructional Design
E-learning
asml
E-learning
Animatie
Instructional Design