e-learning laten maken

Je wilt een e-learning laten maken samen met een gespecialiseerd team passend bij jouw project? Bij Doing Better zijn we gespecialiseerd in het maken van maatwerk e-learning oplossingen die voldoen aan de specifieke behoeften en doelen van jouw bedrijf. Met onze jarenlange ervaring en expertise helpen we bedrijven met het ontwikkelen van effectieve e-learnings.

Theo
Creative Learning Producer

Het concept e-learning

Een E-learning laten maken is een krachtige manier om kennis op een eenduidige en boeiende manier over te dragen. Bij Doing Better begrijpen we dat e-learning verder gaat dan alleen het overbrengen van informatie. We streven ernaar om met een creatief, mooi en gepersonaliseerde e-learning je doelgroep te betrekken en vooral te inspireren. Ons team van experts staat klaar om creatieve en aantrekkelijke e-learnings te maken die passen bij jouw specifieke doelen en wensen.

Van concept tot creatie

Bij Doing Better geloven we in een nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers. Samen met jou stellen we een team samen dat volledig is toegewijd aan het succes van jouw e-learning project. We luisteren naar jouw wensen en werken nauw samen om een e-learning te ontwikkelen die perfect aansluit bij jouw doelen. Of je nu een cursus of een complete reeks e-learning modules wilt ontwikkelen, wij hebben de vaardigheden en de flexibiliteit om aan al je wensen te voldoen.

Voortgang en prestaties

Onze expertise gaat verder dan alleen het maken van e-learning. We hebben uitgebreide kennis van verschillende Learning Management Systemen (LMS) en kunnen je helpen bij het selecteren, implementeren en beheren van het meest geschikte LMS voor jouw organisatie. Met een LMS kun je de voortgang, scores en het kennisniveau van je cursisten in de gaten houden, wat waardevolle inzichten oplevert voor je trainingsprogramma.

Moodle
Sakai
Kalidus
SCORM cloud
SABA
Canvas
Class
SAP SuccessFactors
”De mogelijkheden van chatGPT gaan ons straks helpen bij e-learning”

Theo – creative learning producer

E-learning specialist sinds 2007

Als e-learning specialist sinds 2007 hebben we een bewezen staat van dienst in het leveren van hoogwaardige én op maat gemaakte oplossingen. Ons teamgevoel en nauwe samenwerking met opdrachtgevers stellen ons in staat om resultaatgerichte e-learningervaringen te creëren die jou helpen bij het overbrengen van informatie. Neem eens een kijkje naar de succesverhalen van onze opdrachtgevers en ontdek hoe e-learning hen heeft geholpen.

Danny
LMS & E-learning Specialist

Alles begint met een vraag

Wil je meer weten over het laten maken van e-learning of heb je specifieke vragen over onze diensten? Ons deskundige team staat klaar om samen een succesvolle e-learning te maken die voldoet aan jullie eigen wensen en doelen.

Veelgestelde vragen

Een e-learning laten maken kan veel voordelen opleveren, maar brengt uiteraard ook kosten met zich mee. Er bestaat niets zoals een standaardprijs voor een e-learning, want elke e-learning is maatwerk. De kosten voor het maken van een e-learning zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

• De hoeveelheid content: hoe meer leerstof er in de e-learning moet worden verwerkt, hoe meer tijd en geld het kost om deze te ontwikkelen en vorm te geven.

• Het type media wat ontwikkeld dient te worden: denk aan tekst, afbeeldingen, video’s, audio, animaties, interactieve elementen, etc. Sommige media zijn duurder om te produceren dan andere, en sommige vereisen meer expertise of speciale software.

• Wat er aan bestaand materiaal hergebruikt kan worden: als er al bestaande content is die geschikt is voor de e-learning, kan dit de kosten verlagen. Echter, soms moet bestaande content worden aangepast of geactualiseerd om aan de leerdoelen te voldoen.

Door al deze variabelen kan de prijs voor een e-learning module sterk variëren. Een globale schatting is dat een e-learning module tussen de €5.000 en €25.000 kan kosten. Dit is echter slechts een indicatie, en de werkelijke kosten kunnen hoger of lager uitvallen afhankelijk van de specifieke wensen en eisen van de opdrachtgever.

De duur van een e-learning is afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

• De hoeveelheid content: hoe meer informatie er moet worden overgebracht, hoe langer de e-learning zal duren.

• Het type media dat gebruikt wordt: denk aan tekst, afbeeldingen, video’s, audio, animaties, interactieve elementen, etc. Sommige media zijn sneller te verwerken dan andere, en sommige hebben meer impact op de leerervaring.

• De doelgroep: de voorkennis, het leertempo, de motivatie en de voorkeuren van de doelgroep bepalen mede hoe lang een e-learning duurt. Een e-learning moet aansluiten bij de leerstijl en het niveau van de doelgroep.

• Het medium dat gebruikt wordt om de e-learning te doen: een e-learning kan op verschillende apparaten worden gedaan, zoals een computer, een tablet of een smartphone. Het medium kan invloed hebben op de duur van de e-learning, bijvoorbeeld door de grootte van het scherm, de snelheid van de internetverbinding of de beschikbaarheid van geluid.

Door al deze factoren kan de duur van een e-learning sterk variëren. Een globale schatting is dat een e-learning module tussen de 3 en 20 minuten kan duren. Dit is echter slechts een indicatie, en de werkelijke duur kan hoger of lager uitvallen afhankelijk van de specifieke situatie.

Een microlearning is een korte e-learning module die zich richt op één specifiek leerdoel. Een microlearning kan bijvoorbeeld 3 minuten duren en gebruikt worden om snel iets te leren of kennis op te frissen. Een uitgebreidere module kan bijvoorbeeld 20 minuten duren en gebruikt worden om dieper in te gaan op een onderwerp of vaardigheid.

Modulair aanbieden
Een cursus of opleiding kan in totaal langer duren, maar een goede e-learning houdt rekening met de spanningsboog van de doelgroep zodat men de kennis goed tot zich kan nemen. Voor grotere cursussen kiezen we er daarom liever voor om de e-learning op te delen in kleinere modules die afzonderlijk of in combinatie kunnen worden gevolgd.

Bij Doing Better geloven we dat een succesvolle e-learning aan bepaalde criteria moet voldoen om echt impact te hebben:

 • Relevantie: de inhoud van de e-learning moet relevant zijn voor de doelgroep en aansluiten bij hun behoeften en vragen.
 • Interactiviteit: een goede e-learning betrekt de doelgroep actief bij het leerproces.
 • Didactische onderbouwing: het is belangrijk bij e-learning ervoor te zorgen dat men gestructureerd en gedoseerd de lesstof tot zich kan nemen.
 • Duidelijke leerdoelen: voordat iemand begint, moet het duidelijk zijn wat hij of zij aan het einde van de e-learning zal weten of kunnen.
 • Visueel aantrekkelijk: een doordacht ontwerp is belangrijk om de aandacht van de doelgroep vast te houden. Gebruik van kleuren, afbeeldingen, video’s en animaties (eventueel volledig in lijn met je huisstijl) kan de leerervaring verrijken.

Elke e-learning ziet er anders uit. Hieronder worden enkele kenmerken genoemd die typerend zijn voor een e-learning:

 • Startscherm: de meeste e-learnings beginnen met een startscherm waarop de titel van de cursus, de leerdoelen en eventueel een korte introductievideo te zien zijn.
 • Module- of hoofdstukindeling: e-learnings zijn vaak opgedeeld in modules of hoofdstukken, zodat de doelgroep stapsgewijs door de stof kan gaan.
 • Interactieve elementen: denk aan drag-and-drop oefeningen, quizzen, simulaties en interactieve video’s. Deze elementen maken de e-learning boeiend en betrekken de doelgroep actief bij het leerproces.
 • Multimedia: moderne e-learnings maken gebruik van diverse media, zoals tekst, afbeeldingen, video’s, animaties en geluidsfragmenten, om de leerervaring te verrijken.
 • Voortgangsbalk: veel e-learnings hebben een voortgangsbalk die laat zien hoe ver iemand is in de cursus en wat er nog te ontdekken valt.
  Learning
 • Management System (LMS): met LMS wordt de voortgang, resultaat en andere informatie opgeslagen. Een soort digitale opslagplaats waar alle belangrijke informatie over wie wat leert wordt bewaard.
 • Voice-over: om de cursist tijdens de e-learning te ondersteunen, maken we vaak gebruik van een voice-over. In ons portfolio hebben we verschillende stemmen waar je uit kunt kiezen.

Tegenwoordig wordt e-learning (elektronisch leren) steeds populairder. E-learning verwijst naar het gebruik van digitale hulpmiddelen en technologieën, zoals computers en het internet, om educatieve ervaringen te bieden. E-learning kan aangeboden worden in verschillende vormen, zoals online cursussen, digitale trainingen, interactieve educatieve modules en meer. Het is flexibel, toegankelijk, interactief, schaalbaar, divers en voorzien je meteen van feedback.