microlearning

In een wereld waarin we constant worden overspoeld met informatie, is micro learning een bewezen oplossing. Snel, to the point en precies wat je nodig hebt. Micro learning, een revolutie in de e-learning, is een vernieuwde manier van kennis delen en opnemen. Bij Doing Better begrijpen we de waarde van micro learning en helpen we je graag om deze aanpak optimaal in te zetten.

Theo
Creative Learning Producer

Wat is micro learning?

Micro learning is een effectieve leermethode voor kleine, korte en begrijpelijke leereenheden. Denk aan kleine stukjes e-learning modules die maar weinig tijd kosten en straight to the point zijn. Ze richten zich op één specifiek leerdoel, zoals een bepaalde vaardigheid of inzicht. Dit kan variëren van korte video’s en quizzen tot infographics. Deze methode is vooral gunstig omdat het inspeelt op de korte aandachtsspanne van de moderne leerlingen en maakt daardoor kennis opnemen een stuk makkelijker.

Interactieve elementen in micro learning

Bij Doing Better geloven we in de kracht van interactie. Daarom integreren we interactieve elementen zoals quizzen, video’s, games en scenario’s in onze micro learning modules. Zo vergroten we de betrokkenheid en de aandacht bij de gebruiker. Deze korte, maar krachtige leereenheden zorgen ervoor dat je snel en effectief kennis en vaardigheden opdoet.

De voordelen van micro learning

Micro learning past perfect in de drukke schema’s van vandaag. Medewerkers leren in korte, gefocuste sessies. De leerinhoud is altijd gericht en gestructureerd, wat zorgt voor een efficiëntere leerervaring. Of het nu gaat om het opfrissen van kennis, het aanleren van nieuwe vaardigheden of gedragsverandering: micro learning is een effectieve strategie. Enkele voordelen zijn:

  • Flexibel: Leer precies wanneer het jou het beste uitkomt.
  • Direct: Geen overbodige info. Alleen de essentie die je écht nodig hebt.
  • Efficiënt: Kennis die blijft hangen. Ideaal voor de drukbezette professionals.
  • Praktisch: Kennis waar je meteen iets mee kunt.
”De mogelijkheden van chatGPT gaan ons straks helpen bij e-learning”

Theo – creative learning producer

Op maat gemaakt

Elke organisatie is uniek. Daarom creëren we bij Doing Better micro learning modules die perfect aansluiten bij jouw wensen. We zorgen voor effectieve modules, maatwerk leertrajecten en slimme tools om de voortgang te kunnen monitoren. Zo haal je het maximale uit micro learning.

Danny
LMS & E-learning Specialist

Meer weten over micro learning?

Ervaar zelf de kracht van micro learning en geef jouw team effectieve leermogelijkheden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe micro learning jouw organisatie kan helpen. Benieuwd naar wat we voor andere opdrachtgevers betekenen? Neem eens een kijkje naar de succesverhalen en ontdek hoe wij hen hebben geholpen.