de kracht van een
video infographic

Een van de meest effectieve manieren om complexe informatie over te brengen, is een video infographic. Hierbij komen visuele elementen en beknopte informatie samen. Hierdoor wordt het leren niet alleen leuker, maar ook effectiever.

Theo
Creative Learning Producer

Wat is een video infographic?

Een video infographic combineert de aantrekkelijkheid van een video met de informatie van een infographic. Dit maakt de video infographics een krachtig hulpmiddel voor kennisoverdracht, vooral in een e-learning omgeving.

Waarom zijn video infographics belangrijk?

Tegenwoordig is het belangrijk om informatie op een boeiende en beknopte manier te presenteren. Traditionele leermethoden kunnen vaak saai en langdradig zijn, waardoor de interesse van een leerling verloren gaat. Door het inzetten van visuele elementen in combinatie met informatie, wordt het leren een stuk leuker gemaakt. Hiervoor is de video infographic een perfect hulpmiddel.

Voordelen van een video infographic laten maken

Een video infographic is een krachtig hulpmiddel en brengt veel voordelen met zich mee. Dit zijn een aantal redenen om een video infographic te laten maken:

  • Een video infographic verhoogt de betrokkenheid van de kijker. De visuele content, zoals video’s, trekt namelijk de aandacht en houdt de kijker betrokken. Dit verhoogt de kans dat de kijker de informatie onthoudt.
  • Een video infographic is toegankelijk voor een breder publiek, doordat je ze gemakkelijk deelt op verschillende platforms.
  • Video infographics kunnen complexe onderwerpen in korte tijd uitleggen, wat tijd bespaart en de leerervaring verbetert.
”De mogelijkheden van chatGPT gaan ons straks helpen bij e-learning”

Theo – creative learning producer

Video infographic laten maken
door Doing Better

Bij Doing Better zorgen we ervoor dat jouw boodschap op een mooie, leuke en vooral effectieve manier wordt overgebracht. Hierbij maken we de video infographic op maat, zodat deze aansluit bij jouw wensen. Daarnaast hebben we een team met uitgebreide ervaring. We weten hoe we de juiste balans kunnen vinden tussen visuele elementen en informatie, om de boodschap over te brengen.

Daarnaast hebben we ook de juiste expertise om te kijken welk mediatype past bij jouw boodschap. Dit kan in de vorm van een tekst, video, animatie of audio. Hierbij kijken we naar het doel, de doelgroep en jouw specifieke wensen.

Danny
LMS & E-learning Specialist

Meer weten over infographics?

Ervaar zelf de kracht van infographics. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe infographics jouw organisatie kan helpen. Benieuwd naar wat we voor andere opdrachtgevers betekenen? Neem eens een kijkje naar de succesverhalen en ontdek hoe wij hen hebben geholpen.