Toepassingen

Er zijn vele toepassingen voor een e-learning. Juist omdat er zoveel toepassingen zijn, is het niet altijd duidelijk dat het in een leervorm gegoten kan worden. En dat het ook geen saaie powerpoint hoeft te zijn, weten wij al lang, maar dat is niet voor iedereen even logisch. Om je een idee te geven van de mogelijkheden, lichten we hier enkele veelgebruikte toepassingen toe.

Bart
Copywriter

Cursus

Een cursus spreekt het meest tot de verbeelding. Dat kan gaan over kennis over een product of dienst. Er is specifieke kennis die tijdens de cursus overgedragen moet worden.

Training

Bij een training kan het zo zijn dat er bepaalde vaardigheden geleerd moeten worden. Hierbij zal de persoon die de training volgt aan het einde getoetst kunnen worden of hij/zij de vaardigheden eigen heeft gemaakt.

Werving

In specifieke beroepsgroepen kan een e-learning ook worden ingezet voor de werving. Door bijvoorbeeld een testje toe te voegen, kan een potentiële kandidaat al aan de voordeur zien of hij/zij geschikt is voor het werk.

Gamification

Leren door te doen. Bij gamification maak je gebruik van een of meerdere spelelementen. Op die manier kun je het luchtiger, makkelijker en vooral leuker maken.

Podcast

Een e-learning die je niet ziet, maar wel hoort. Dat is een relatief nieuwe manier van e-learnings, maar voor mensen die veel onderweg zijn kan het een uitkomst zijn.

Toetsing

In sommige e-learnings is een harde eis dat men een bepaald kennisniveau heeft aan het einde. Dat kun je in de e-learning toevoegen in de vorm van een toets. Zo kun je ook zien welke onderdelen mogelijk meer uitleg nodig hebben in de e-learning.

Onboarding

Bij veel grote bedrijven is het gebruikelijk dat nieuwe medewerkers eerst het bedrijf, de afdelingen en rollen moeten kennen. Los van hun eigen functie. Een e-learning is een krachtige manier om snel veel specifieke informatie voor die persoon te delen.

Micro learning

Dit zijn kleine stukjes e-learning die weinig tijd kosten en straight to the point zijn.

Mobile learning

Dit zorgt ervoor dat je overal en op elk device (computer, tablet, telefoon) de e-learning kunt volgen.

Louis
Animator & Illustrator

Bekijk onze succesverhalen

Onze succesverhalen vertellen je meer over onze werkzaamheden voor klanten.