Infographic laten maken

Ga je zelf maar eens na. Grote kans dat je eerder naar iets kijkt dat er visueel aantrekkelijk uitziet, dan naar een lap tekst. Daarnaast trekt visuele content de aandacht. Het belang van infographics is nog nooit zo groot geweest, doordat iedereen dagelijks te maken heeft met grote hoeveelheden informatie die op ze wordt afgeschoten. Een goede infographic zet complexe data of processen om in boeiende, eenvoudig te begrijpen visuals. Bij Doing Better geloven we in de kracht van heldere, creatieve infographics om jouw verhaal te vertellen, hoe ingewikkeld die ook lijkt.

Theo
Creative Learning Producer

Wat zijn infographics?

Data overzichtelijk presenteren. Dat wil toch iedereen? Met infographics kun je helder informatie, data of kennis op een visuele manier helder presenteren. Door een combinatie van beelden, kleuren, teksten en symbolen vertelt de visual jouw unieke verhaal. Zo bereik je de lezer effectief, en maak je het leren en onthouden ook nog eens leuk en boeiend.

Interactieve infographic

Infographics zijn er in alle soorten en maten. Neem nu de interactieve variant. Interactieve infographics, de naam zegt het eigenlijk al, deze zijn interactief. De interactie kan op verschillende manieren worden gemaakt. Denk aan een mogelijkheid tot inzoomen voor meer gedetailleerde informatie, specifieke elementen aanklikken of je kunt bij interactieve infographic verschillende lagen verkennen. Bij Doing Better proberen we interactie in te zetten in infographics als dat nodig is. Zo betrekken we gebruikers actief bij jouw content.

De voordelen van infographics

Bij Doing Better geloven wij dat infographics onmisbaar zijn in de moderne communicatie. Maar waarom dan? Naast het effectief en helder overbrengen van jouw verhaal, biedt het laten maken van infographics tal van voordelen:

  • Een infographic bundelt een overvloed aan informatie in een compact formaat. Dat is vooral ideaal wanneer de ruimte beperkt is waar je het wilt tonen.
  • Daarnaast valt een infographic op en trekt deze meteen de aandacht van de kijker.
  • En wist je al dat ons brein visuele informatie maar liefst 60.000 keer sneller verwerkt dan tekst?
  • Met een consistent design en kleurenpalet versterk je daarnaast je merkidentiteit en vergroot je de herkenbaarheid.

Infographics hebben meer in petto dan je denkt. Wil je ontdekken welke voordelen infographics laten maken specifiek voor jou kunnen hebben? Neem gerust contact met ons op. Samen kijken we hoe jij de voordelen van infographics optimaal benut. 

”De mogelijkheden van chatGPT gaan ons straks helpen bij e-learning”

Theo – creative learning producer

Infographics laten maken door Doing Better

Data helder en visueel maken kan soms een uitdaging zijn. Bij Doing Better hebben we een passie voor infographics ontwikkelen. Of je nu een visuele infographic in gedachten hebt of een interactieve infographic wilt. Wij stellen de juiste vragen om de informatie op te halen en die in de infographic te verwerken.

Danny
LMS & E-learning Specialist

Alles begint met een vraag

Wij helpen je graag met het maken van infographics die echt opvallen! Plan een afspraak of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. En als je benieuwd bent naar wat we voor andere opdrachtgevers hebben gedaan? Neem eens een kijkje naar de succesverhalen en ontdek hoe wij hen hebben geholpen.