Gamification de Krom bestratingen BV

danny-bogers_elearning-specialist-development
Danny
Animatie
E-learning
Voice-Over
De-Krom-Bestratingen

Gaan gaming en leren samen?

Ja zeker! Een leeroplossing die wij kunnen toepassen is gamification. Bij gamification maken we gebruik van het game-effect.

Op deze manier kun je leren zonder dat je het echt door hebt. De cursus bestaat dan uit elementen die je ook terug ziet in games zoals; role-play, scores, mini-games, enz. Gedurende de game wordt de cursist – of gamer – geconfronteerd met verschillende oefeningen en wordt er tijdens het spelen de nodige informatie verstrekt.

Zo mochten wij voor de Krom Bestratingen BV een introductie module maken mét gamification.  Zij hebben werknemers in dienst voor verschillende functies met verschillende niveaus. Voor iedereen moet de cursus even duidelijk en behapbaar zijn.

Zeker een uitdaging, maar door de cursus als een game vorm te geven hebben we een passende oplossing kunnen aanbieden!

Binnen de game hebben we verschillende interacties ontwikkeld. Eén interactie is de drag en drop. Hierbij sleept de cursist de items van de ene naar de andere plek. Wanneer de juiste steen op de juiste plek geplaatst is, opent er een pop-up met informatie. Drag en Drop hebben we ook gebruikt voor een oefening waarbij men zich moet aankleden voor het werk, inclusief de juiste PBM’s. Gedurende de e-learning kan je punten verdienen en de look & feel van de cursus geeft je echt het game-gevoel.

Nieuwsgierig geworden? Op onze portfolio pagina vind je een demo van deze leeroplossing!

Benieuwd wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen op gebied van gamification of andere e-learning oplossingen?

Neem contact met ons op en vraag een demo aan!