Deel jij mijn liefde voor online leren?

joelle
Joelle Bakx
e-learning_specialist-development

Online leren heeft mij altijd gefascineerd. Waarom eigenlijk?

Geen idee hoe dit is ontstaan, maar ik heb wel wat gedachten hierover. Laat me wat hersenspinsels delen: online betekent grenzeloosheid, toegankelijkheid en de vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer je leert. Het geeft je controle en met een simpele swipe of klik heb je toegang tot een schat aan informatie. Dat geeft een goed gevoel. Eigen controle over je leerproces. Sluit mooi aan bij het uitgangspunt om in een training of les de leerling centraal te zetten.

Ondanks de uitdagende coronatijd, vond ik het prachtig hoe online leren, delen en verbinden in een stroomversnelling raakte. Het opende deuren om eindelijk iets te ondernemen. Bij mijn vorige baan bij de Bibliotheek West-Brabant, kregen we de kans om webinars en online evenementen te organiseren. Het was geweldig om nog steeds waardevol te kunnen zijn voor anderen in deze zware periode.

Naast alle gedachten over vrijheid en mogelijkheden, ben ik gefascineerd door de vormgeving en de gebruikerservaring van online leren. Eigenlijk word ik gewoon blij van alles wat online mooi, leuk, grappig en prettig vormgegeven is, of het nu een website, app, e-learning of iets anders is.

Dit enthousiasme voor online leren heeft mij geleid naar Doing Better, waar ik alles leer over e-learning. Hoe ik daar beland ben, vertel ik je de volgende keer. Anders wordt dit een roman, en ik heb geleerd dat online kort, snel en leuk de sleutel is, anders scrollen we gauw voorbij. Dus applausje voor jou als je nog steeds hier bent!

Ik ben nu oprecht benieuwd naar wat jij van online leren vindt? Deel je mijn enthousiasme of juist niet? Wat zie jij als een pluspunt of minpunt van e-learning?