Update SAP SuccessFactors Learning: Een Overzicht van de Nieuwe Functies

danny-bogers_elearning-specialist-development
Danny
Learning Management System
successfactors-sap

De nieuwste release van SAP SuccessFactors Learning, 1H 2024, brengt een reeks verbeteringen die de leerervaringen verrijken en de betrokkenheid van gebruikers vergroten. Hier is een overzicht van de belangrijkste veranderingen en de toegevoegde waarde die ze bieden voor zowel gebruikers als organisaties.

Verbeterde Flexibiliteit met Optionele Opdrachten in ILX View

Gebruikers kunnen nu toegang krijgen tot niet-verplichte opdrachten met een configureerbare verwijderingsactie. Dit wordt ondersteund door meldingen voor opdrachten zonder specifieke vervaldatum, wat zorgt dat leerlingen geïnformeerd en betrokken blijven zonder de druk van verplichte voltooiing¹.

Aanbevelingen van Beheerders en Collega’

Een opvallende toevoeging is de integratie van aanbevelingen van beheerders binnen de sectie ‘Aanbevolen voor mij’, waar gebruikers nu toegang hebben tot suggesties van beheerders en collega’s. Deze functie is ontworpen om de betrokkenheid van leerlingen te stimuleren door cursussen, programma’s en collecties te promoten die in lijn zijn met de visie van de organisatie en de persoonlijke ontwikkelingsdoelen van de gebruiker¹.

Aanpassing en Branding met Banners en Aangepaste Kaarten

Met de nieuwe bannerfunctionaliteit kunnen organisaties hun leerportaal aanpassen met branding en berichten die belangrijke informatie benadrukken en leerlingen door hun educatieve reis leiden. Tegelijkertijd maakt de mogelijkheid om tot 100 aangepaste kaarten te creëren een zeer gepersonaliseerde leeromgeving mogelijk, waar beheerders rijke media en nuttige links direct op de startpagina van het leren kunnen insluiten¹.

Vereenvoudigde Leerhistorie

De bijgewerkte interface van de leerhistorie legt de nadruk op gebruiksgemak en toegankelijkheid, waardoor het voor gebruikers eenvoudiger wordt om in één oogopslag hun eerdere trainingsrecords te bekijken. Deze update vergemakkelijkt een betere tracking van individuele leertrajecten en helpt bij het identificeren van mogelijkheden voor verdere ontwikkeling¹.

Gestroomlijnde Leerervaring

Met de nieuwe update is de Integrated Learning Experience (ILX) verder verbeterd en hebben beheerders nu de optie om de oude ervaring volledig te verbergen, zodat gebruikers alleen leren in een enkele ervaring¹.

Bulk Samenvoegen van Gebruikers

Een belangrijke operationele verbetering in de 1H 2024 release is de Bulk User Merge-functie. Deze nieuwe functionaliteit stelt beheerders in staat om leerrecords van meerdere bron gebruikers efficiënt samen te voegen tot één doelgebruiker via het Import Tool. Voorheen konden gebruikersrecords alleen individueel worden samengevoegd, maar nu kunnen beheerders samenvoegingen in bulk uitvoeren, wat aanzienlijk scheelt in tijd en moeite¹.

Meerwaarde voor Gebruikers en Organisaties

Deze verbeteringen bieden aanzienlijke voordelen voor zowel individuele gebruikers als organisaties:

  • Flexibiliteit en Zelfgestuurd Leren: Door de optie van optionele opdrachten kunnen gebruikers hun leerproces meer naar eigen hand zetten.
  • Persoonlijke Ontwikkeling: Aanbevelingen van beheerders en collega’s helpen gebruikers om cursussen te vinden die aansluiten bij hun carrièredoelen.
  • Aangepaste Branding: Organisaties kunnen hun leerplatform personaliseren, wat kan bijdragen aan een sterkere bedrijfsidentiteit en cultuur.
  • Efficiëntie: De Bulk User Merge-functie en de gestroomlijnde leerervaring besparen tijd en vereenvoudigen administratieve processen.

De 1H 2024 release van SAP SuccessFactors Learning zet een nieuwe standaard voor flexibele, gepersonaliseerde en efficiënte leeroplossingen die de betrokkenheid en ontwikkeling van gebruikers naar een hoger niveau tillen. Het is duidelijk dat SAP zich blijft inzetten voor het verbeteren van de gebruikerservaring en het ondersteunen van de leer- en ontwikkelingsbehoeften van moderne organisaties.