Vyond update blog

danny-bogers_elearning-specialist-development
Danny
Animatie
E-learning
Vyond-blog-thumbnail

Yes! Vyond heeft een nieuwe update gehad.

Achter de schermen maken we gebruik van een aantal hele fijne programma’s, waaronder animatie platform Vyond. Wanneer er dan een nieuwe update uitkomt, gaat ons hart daar meestal sneller van kloppen.

Een nieuwe update bij Vyond betekent vaak een aangevulde iconen- en illustratiebibliotheek, nieuwe features en extra mogelijkheden omtrent de personages. En ook deze update liet ons niet teleurgesteld achter. Eerder het tegenovergestelde.

Iconen- en illustratiebibliotheek.

Vyond speelde recent al erg slim in op de huidige situatie omtrent COVID-19. Ze brachten nieuwe assets uit zoals mondkapjes, desinfectiemiddel en alles omtrent handen wassen. Maar nu hebben ze dit uitgebreid met, zoals ze het zelf noemen, de ´Healthcare and Pharma Pack´. Ze hebben een pakket met gerelateerde assets aan de gezondheidszorg, biotech en farmaceutische industrie toegevoegd. Hierin vind je bijvoorbeeld ruim 140 nieuwe props en 9 templates, maar ook 7 achtergronden die hierop toepasbaar zijn en 40 nieuwe acties voor de volwassen personages en 2 voor kinderen.

Nieuwe features

Een nieuwe feature waarvan we een sprongetje in de lucht deden is Curved Motion Path. Denk je nu, motion path… Wat was dat ook alweer? Denk dan aan een auto die je van A naar B laat rijden.

Eerst was motion path alleen mogelijk als een rechte lijn. Voor die rijdende auto is dat perfect, maar als je wilt illustreren dat een vliegtuig de wereld rondvliegt, dan loop je gauw vast. Bij Vyond hebben ze vast gedacht dat dat anders moest, want de update die hierop uitgebracht is, heeft mogelijkheden die oneindig zijn.

Je kunt nu kiezen hoe je je motion path wilt laten lopen. Je kunt kiezen uit de categorieën:

Line
Curve
Corner
Wave
Loop
Shape
Bounce

In elke categorie bevinden zich meerdere opties. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen welke kant het op mag gaan. Eenmaal een bepaalde optie gekozen, dan kun je nog gaan voor extra path points waarmee je het kunt customizen, je kunt het item laten roteren met de klok mee of tegen de klok in, en de timing kun je aanpassen.

Hiermee kun je zeker weer even mee vooruit!

 

Align & distribute.

Tot slot de optie waarvan je niet wist dat je deze miste; align & distribute.

Een mooi voorbeeld is het voorbeeld van Vyond zelf auto’s geparkeerd in de vakken. Alles handmatig goed zetten kost veel tijd. Met Align plaats je de auto’s allemaal makkelijk op dezelfde manier zoals Align Top. Wil je het allemaal ook evenredig verdeeld, dan ga je voor Distribute Horizontally en je bent klaar!

 

Is het dan alleen maar lof over deze update? Eerlijk gezegd is deze update echt een grote aanwinst geweest. We hebben het direct toe kunnen passen op projecten van bijvoorbeeld de Krom.
Wat we nu nog missen is dat je één prop niet kunt toepassen bij Align & Distribute. Soms wil je ook één prop in het midden centreren en dat gaat nog niet. Tot nu toe is dat echt het enige wat ik heb kunnen ontdekken. Vyond kennende zal zo een vergelijkbare update in de toekomst zeker niet uitblijven!

 

www.Vyond.com