Get to know me better | Renate Lutt

Renate Lutt

Het klinkt waarschijnlijk erg cliché om te zeggen dat je het zo ontzettend naar je zin hebt in de eerste weken van je nieuwe baan. Maar ik zeg het toch!

Welkom en leuk dat je mijn blog leest. Mijn naam is Renate Lutt. 22 jaar en woonachtig op een boerderij tussen Dinteloord en Steenbergen in. Sinds 1 januari 2020 ben ik werkzaam bij Doing Better als Junior E-Learning Specialist.

Hierbij ben ik verantwoordelijk voor ontwerp en realisatie van e-learning modules. Dit doe ik door samen met de klant afspraken te maken over de specificaties van de cursus met oog op grafische vormgeving, gebruikerservaring en didactiek. Met mijn kwaliteiten op het gebied van grafische vormgeving en fotografie maak ik een mooie cursus, het oog wil immers ook wat! Een veelzijdige, interessante, creatieve en uitdagende baan kun je wel zeggen. Eigenlijk precies alles waar ik naar opzoek was. Via via ben ik bij Doing Better terecht gekomen. Waar een avondje in een café wel niet goed voor kan zijn ;).

Via het werk van mijn vriend kwam ik weer in contact met mijn oude docent van de middelbare school. Op die bewuste avond in Bergen op Zoom had hij gespeeld in een band toen ik hem vertelde dat ik weer opzoek was naar een nieuwe uitdaging. Hij zei dat hij wel iemand kende met een gaaf bedrijf waarvan hij dacht dat ik daar wel zou passen. Het klonk al goed en interessant maar op zo’n moment weet je nog niks. Ik wist niet of ze wel iemand zochten, mocht ik überhaupt wel een bericht of mail sturen, of de match er wel zou zijn en of het uiteindelijk wel echt wat zou gaan worden. Je kunt dus gerust zeggen dat ik daar best voorzichtig in was en dat ik niet direct al mijn hoop hierop had gevestigd. Maar het tegendeel werd bewezen. Eén week later ontving ik een bericht dat ik ze mocht gaan contacteren. En zo geschiedde.

In 2018 ben ik afgestudeerd als Productie coördinator fashion aan het Florijn College in Breda. Hoewel creativiteit altijd al hoog in mijn vaandel stond, trok het grafisch vormgeven & fotografie mij tijdens mijn opleiding en de bijbehorende stages, steeds meer. Tijdens het afstuderen richtte ik mijn eigen onderneming op waar ik mij vooral richt op fotografie. Eenmaal afgestudeerd bleek het zoeken naar een passende baan best wel lastig te zijn als er zo veel is wat je interesse trekt. En vooral als je nét niet de juiste papieren hebt.

Ik kon aan de slag als fotografe en heb dat met veel plezier gedaan. Eind 2019 begon weer diezelfde zoektocht en weer liep ik tegen “het papiertje” of de jaren bureau ervaring aan. Doing Better heeft mij dé kans gegeven waar ik ontzettend dankbaar voor ben.

Als ik mijn eerste periode bij Doing Better samen moet vatten in een paar woorden zou dat zijn,
interessant – leerzaam – appelflappen – sfeervol – creatief – veel uitdaging en veelzijdig.
Het is zó veelzijdig dat ik nog wel even door zou kunnen gaan. In mijn eerste weken heb ik veel geleerd op het gebied van e-learning, waar ik soms al niet eens aan toe kwam omdat ik direct aan de slag mocht voor een klant, mee op bespreking bij de klant, weer terug naar de klant om daar te video- en fotograferen, voice-over inspreken, marketing meetings organiseren, voorbereiden en oppakken, video’s nabewerken of zelfs ontwikkelen, leren werken met verschillende e-learning tools, animaties creëren en grafisch vormgeven voor bijvoorbeeld een infographic.

Zoals ik eerder benoemde heeft Doing Better allerlei aspecten waar ik naar opzoek was in een baan. Creatief, interessant, veelzijdig en uitdagend. Maar daarnaast vind ik het ook heerlijk dat we hier het ene moment kunnen lachen en het andere moment weer hard aan het werk zijn. Dat we goed kunnen communiceren, brainstormen, innoveren, ontwikkelen, je wordt gewaardeerd en dat je echt het verschil kunt maken.

Elke dag weer zodat we e-learning nog een stapje hoger kunnen tillen, omdat je nooit uitgeleerd bent.

Daar krijg je energie van!

Meer berichten

Mantelzorgondersteuning e-learning

Doing Better maakt e-learning over mantelzorgondersteuning Het afgelopen half jaar mochten wij een e-learning maken voor Mantelzorg Brabantse Wal. Deze organisatie vormt een samenwerking van

Vyond update blog

Yes! Vyond heeft een nieuwe update gehad. Achter de schermen maken we gebruik van een aantal hele fijne programma’s, waaronder animatie platform Vyond. Wanneer er