GoAnimate Review

GoAnimatie is een online tool waarmee je eenvoudige animatiefilmpjes kan maken. De tool biedt naast de standaard opties – invoegen van teksten, geluiden, en dergelijke – verschillende mogelijkheden zoals karakters, rekwisieten, (bewegende) achtergronden, voice-overs en meer. Binnen GoAnimate zijn er drie verschillende stijlen: Business Friendly, Whiteboard Animation & Video Infographics.

Bij Business Friendly wordt gewerkt met verschillende poppetjes. Deze tool is handig voor bijvoorbeeld rollenspellen en dialogen. Je kan de poppetjes op een simpele manier laten bewegen en verschillende handelingen uitvoeren.

In de tool Whiteboard Animation ziet alles eruit alsof het getekend is. Deze stijl leent zich goed voor het uitleggen van diverse processen.

De derde is Video Infographics. Met deze tool kan je doormiddel van animatie het mooiste infographics maken.

Deze stijlen zijn ook met elkaar te combineren.

Voordelen:

 • Programma is eenvoudig in gebruik en goed toepasbaar voor animaties ten behoeve van e-learning en instructie.
 • Professionele uitstraling video’s
 • Goede animaties waarin veel mogelijk is
 • Drie verschillende stijlen die een goede basis bieden om te starten
 • Beeldverhouding is prima (16:9)
 • De graphics zien er uitstekend uit
 • De tool biedt voldoende templates en afbeeldingen die copyright vrij gebruikt en aangepast kunnen worden
 • Ook kan je je eigen plaatjes en video’s toevoegen

Nadelen:

 • De tool is enkel bereikbaar via de internetbrowser
 • De tool biedt geen mogelijkheid om door de tijdlijn te scrollen en te zien of bijvoorbeeld een animatie goed staat. Om een scene te bekijken moet de preview knop gebruikt worden, waarmee je in een nieuw scherm komt waar je de gehele video kan bekijken.
 • De koppeling van een voice-over aan de tekst en afbeeldingen is niet eenvoudig, doordat hiervoor de preview functie nodig is. Om beeld en geluid gelijk te leggen moet geswitcht worden tussen tijdlijn en preview.

Prijs:
GoAnimate kent drie verschillende abonnementen: GoPublish, GoPremium en GoTeam. GoPublish is de standaardversie die $39 (€33,50) per maand kost of $299 (€257.-) per jaar. Voor GoPremium betaal je bijna het dubbele: $79 (€68,-) per maand of $599 (€515,-) per jaar. De GoTeam versie kost aanzienlijk meer, namelijk $159 (€136,-) per maand of $999 (€859,-) per jaar.

Het verschil tussen GoPublish en GoPremium is naar mijn mening beperkt. De premium versie heeft een aantal extra toevoegingen, maar de mogelijkheden zijn gelijk aan GoPublish. Het enige relevante verschil is wat mij betreft de beeldkwaliteit: in de standaardversie gaat de videokwaliteit tot maximaal 720P (HD) en in de premium versie kan dat tot 1080p (full HD).

GoTeam kent ondanks het grote prijsverschil niet heel veel meer mogelijkheden dan bij de andere twee versies. Het enige grote verschil ten opzichte van de rest is dat je op meerdere computers tegelijk met het programma kan werken. Dat kan voor een groot bedrijf waar continu mensen met verschillende animaties bezig zijn enorm handig zijn.

Conclusie:
Zou ik GoAnimate aanschaffen? Ja, ik heb er ook al meegewerkt en heb er goede ervaringen mee gehad. Ook is het goed te combineren met andere video software.

De GoAnimate website: https://goanimate.com/

Meer berichten

Mantelzorgondersteuning e-learning

Doing Better maakt e-learning over mantelzorgondersteuning Het afgelopen half jaar mochten wij een e-learning maken voor Mantelzorg Brabantse Wal. Deze organisatie vormt een samenwerking van

Vyond update blog

Yes! Vyond heeft een nieuwe update gehad. Achter de schermen maken we gebruik van een aantal hele fijne programma’s, waaronder animatie platform Vyond. Wanneer er